De mult ochisem reteta asta, doar ca la aluaturi ma bag cand am macar cateva ore la dispozitie sa stau in bucatarie si cum eu sunt mereu pe fuga.....asta este, in asteptarea 'week-end-urilor lungi' tot nu am putut rabda si am facut-o din nou....am fentata bucataria si am folosit un aluat cumparat. O sa credeti ca folosesc doar din acelea, dar nu, nu...... si o sa va si arat in viitor ca nu e asa. Reteta originala o gasiti pe site-ul Laurei Laurentiu, o deosebita gospodina : http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/spirale-cu-mere-si-stafide.html . Eu am facut-o in stilul meu, ca de obicei caci nu ma pot abtine sa nu modific ceva. Va trebuie:
- un aluat de placinta din comert cca 400 g
- 6 mere mari
- 150 g zahar tos
- un praf de scortisoara
- 10 g unt
- 3-4 linguri cu gris
- un ou
Aluatul il intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, peste care intindeti pasta de mere. Il pliati de la jumatate ca in poza si il taiati fasii late de cca 1,5 cm.
Luati cate o fasie si o rasuciti in mana sub forma de spirala. Puneti spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Bateti oul bine si ungeti spiralele folosind un penson. Presarati 50 g de zahar in ploaie.Bagati la cuptorul preincins la 180° si lasati aproximativ 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.
Le scoateti din tava cand se racesc, cand sunt calde, sunt inca moi si riscati sa le rupeti.
Pofta buna!
3 comentarii:
hai ca asta e simpla :)
glumesc desigur, dar ma incumet s-o fac si eu
anonimule....chiar te rog sa te incumeti pentru ca sunt foarte gustoase :) :P
danielacindea
foarte frumos ti-a iesit tortul cu fondant .Bravo, chiar reusit
Trimiteți un comentariu