- 4 oua
- 100 g zahar
- 500 ml lapte
- faina cat sa va iasa un aluat subtire
- rom, vanilie
- 500g braza de vaci dulce
- 2 oua
- 150 g de zahar ( ori puteti pune dupa gust)
- 50 g stafide inmuiate in apa
- esenta de vanilie
- 250 ml smantana
- 50 g zahar
Pentru clatite, amestecati zaharul cu ouale pane se topeste. Incepeti sa adaugati faina si lapte pana rezulta un aluat subtire. Adaugati esentele.
Puneti la incins o tigaie intinsa, o ungeti cu ulei si turnati un polonic de aluat. Lasati clatita cca 1 min dupa care o intoarceti pe celalalta parte. Cand este rumenita o scoateti pe o farfurie. Continuati la fel si pentru celalalte clatiete, ungand de fiecare data tigaia cu ulei.
Pentru umplutura amestecati branza cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de vanilie.
In fiecare clatita puneti cca 2 linguri pline de branza si impachetati clatitele cum stiti voi mai frumos ( sau ca mine:P ). Asezati-le intr-o tava, mie imi incap 8 intr-o tava de cca 20/30 cm.
Turnati in tava peste clatite smantana, peste care presarati zahar. Bagati in cuptorul incins la 180° pentru aproximativ 25 minute, pana se caramelizeaza zaharul presarat.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu