Pentru iubitorii de ficat si in special pentru cei care NU agreaza ficatul: o sa va placa la nebunie gustul ficatului dupa ce incercati aceasta reteta. Trebuie doar sa urmati cateva reguli simple.
Va trebuie pentru 4 portii:
- 800 g ficat de porc proaspat
- 10 ml ulei de masline sau 10 g unt
- 1 l lapte
- 50 g miere de albine
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Spalati bine ficatul si taiati-l in felii de cca 1,5 cm grosime. Puneti laptele intr-un castron adanc si bagati feliile de ficat in lapte. Trebuie sa le lasati cam jumatate de ora. In acest fel, tot gustul amar va disparea iar ficatul se va fragezi. Dupa jumatate de ora puneti ficatul la scurs intr-o sita. Laptele il aruncati.
Puneti o tigaie intinsa la incins si abia cand este foarte fierbinte adaugati untul sau uleiul.
Puneti bucatile de ficat in tigaie si lasati un minut, dupa care micsorati focul. Dupa cca 5 minute intoarceti pe celalalta parte. Mai lasati pentru inca 5 minute dup care adaugati mierea peste ficat. Lasati sa se caramelizeze usor si adaugati si vinul (eu am folosit un vin special pentru gatit) care trebuie lasat pana se evapora alcoolul.
Se scoate din tigaie si se seveste imediat alaturi de piure de cartofi sau oricare alta garnitura.
Este foarte important sa nu intepati si sa nu sarati ficatul in timpul prajirii pentru ca se va intari. Se condimenteaza cu sare si piper in farfurie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu