Pagini

miercuri, 20 iunie 2012

PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE SI FRUCTE DE PADURE


O prajitura buna rau tare, cred ca este preferata mea din tot ce am gustat pana acum. Este foarte usoara si perfecta pentru copii. Reteta o am de pe blogul Laurei Sava, care ne incanta tot timpul cu minunatiile ei.
    Va trebuie pentru BLAT: 
  • 6 oua
  • 5 linguri de rom sau o esesnta de rom si 3 linguri apa
  • 180 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 180 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic praf de copt
 Va trebuie pentru CREMA
  • 10 foi gelatina
  • 500 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 750 g branza de vaci sau crema de branza
  • 5 linguri de miere
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul si coaja de la 2 lamai
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri Tort Gelee rosu
  • 300 ml sirop de visine ( din compot)
Tapetati o tava de 25/35 cm cu hartie de copt. Incingeti cuptorul la 180° C. Bateti ouale cu romul, zaharul, zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se pune faina, praful de copt si cacaoa. Se amesteca totul bine si se pune in tava. Coaceti blatul pentru 17-20 minute, dupa care se scoate dintava si se lasa la racit. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece. Sucul de lamaie se pune la incalzit pe foc si se dizolva in el foile de gelatina. Nu trebuie sa fiarba pentru ca se distrug propietatile gelatinei.Se lasa sa se raceasca, fara sa se inchege. Branza de vaci se amesteca cu mierea, esenta de vanilie si coaja de la lamai. Sucul de lamaie cu gelatina dizolvata in el se toarna in fir subtire in crema de branza amestecandu-se continuu. Cand crema incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau un carton si se inveleste in folie alimentara ca sa va fie mai usor sa scoateti prajitura. De preferabil ar fi sa folositi o forma speciala pentru prajituri. Crema se toarna peste blat si se intinde uniform. Deasupra cremei se aseaza fructele. Plicurile de Tort Gelee rosu se amesteca cu 5 linguri de sirop. Se da in fiert restul de sirop si se adauga compozitia pentru Tort Gelee. Se lasa sa dea in fiert, amestecand continuu. Se toarna imediat peste fructe pentru ca se intareste foarte repede. Bagati prajitura la frigider pentru cel putin cateva ore. Scoateti cadrul metalic si o taiati.
POFTA BUNA!











                            






Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...