Pagini

sâmbătă, 16 iunie 2012

BRIOSE CU FULGI DE CIOCOLATA SI GLAZURA DE VANILIE


               Azi a fost ziua brioselor, clar ;P
Va trebuie pentru 12 briose
  • 140 g unt moale
  • 140 g zahar
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 25 g amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta cafea
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • 150 g zahar pudra si o esenta de vanilie sau o glazura de vanilie din comert
  • bomboane pentru decor
              Incalziti cuptorul la 170° C. Amestecati untul cu zaharul, adaugati ouale unul cate unul, faina, praful de copt, cacaua, amidonul, esenta de rom si de cafea. La sfarsit adaugati si fulgii de ciocolata si amestecati usor. Se imparte aluatul in formele pentru briose si se baga la cuptor pentru maxim 20 minute. Cand sunt gata se scot si se lasa la racit. Pentru glazura amestecati zaharul cu esenta de vanilie si cu cateva lingurite de apa  pana ajungeti la o consistenta mai groasa de cat a aluatului de clatite. Puneti cate o lingurita de glajura pe fiecare briosa si decorati cu bomboane. Pofta buna!









Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...