Pagini

luni, 16 aprilie 2012

LASAGNA




                  Aceasta reteta are un singur defect: este o 'bombita' calorica. Dar este atat de delicioasa incat nu ma pot abtine sa nu mananc macar doua portii in momentul cand este gata. Asta e, sunt o gurmanda. De multe ori am incercat in resturante sau semi preparata dar gustul nici ne se compara cu al celei facute in casa. Incercati si voi si veti vedea.
        
                Pentru o tava de cca 20/30cm ( 8 portii) va trebuie:
  • un pachet foi de lasagna
  • 1 kg carne tocata ( eu folosesc amestec vita-porc)
  • 2 plicuri Maggie  Pofta de Spaghete Bolognese
  • 500 g sos din comert ptr paste bolognese
  • 200 g unt
  • 1 l lapte
  • 450 g  mozzarela
  • 100 g parmezan
  • 150 g faina
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
                 Pentru sosul de carne folosesc plicurile de la Maggie pentru ca este mult mai rapid asa. In viitor o sa postez si reteta sosului facut in casa.
                 Punati carnea la calit intr-o tigaie teflonata, fara sa folositi ulei pentru ca este suficient de grasa carnea. Amestecati incontinuu pane se rumeneste.

                Continutul plicurilor il amestecati cu apa  urmand instructiunile de pe ambalaj, dupa care il turnati peste carnea rumenita si mai lasati la fiert, amestecand incontinuu, cca 10 min.Turnati si sosul din borcan. Luati tigaia de pe foc si preparati sosul bechamel.

                 Punti untul la topit intr-o oala, pe foc mic. Cand este topit, turnati faina peste si amestecati repede pana se omogenizeaza. Incepeti sa turnati laptele putin cate putin, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.  Este gata cand sosul are consistenta un pic mai groasa decat a aluatului de clatite. Condimentati cu un praf de sare, piper si nucsoara.



                Acum vom incepe sa 'constuim' lasagna. Pe fundul tavii puneti un strat de sos bechamel peste care puneti un rand de foi. Foile nu trbuie prefierte pentru ca vor fierbe in sos. Daca le fierbeti inaine, lasagna va iesi prea apoasa. Peste foi puneti un strat de sos bechamel iar peste acesta  un strat de sos de carne. Puneti cateva feliute de mozzarela si presarati un pic de parmezan. Continuati cu un nou stat de foi, sos bechamel, sos de carne, mozzarela, parmezan si tot asa pana terminati foile. Ultimul strat de foi trebuie sa fie acoperit doar de sos bechamel si mozzarela.



             In final va trebui sa arate cam asa:


              Bagati lasagna la cuptorul preincalzit la 180° si lasati-o aproximativ 30 de minute, pana este rumenita si 'valurita'. Va asigur ca va fi foarte apreciata!

                                                           POFTA BUNA!








                

Un comentariu:

Anonim spunea...

in sfarsit o reteta rapida de sos, super tare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...